Як в перший раз висповідатися?

як в перший раз висповідатися ?

Вам знадобиться
  • Бажання
  • Інформація
Інструкція
  • . 1

    Сповідуватися — це означає чесно розповісти Господу про всіх своїх гріхах для того, щоб отримати Його прощення. Рано чи пізно бажання сповідатися виникає практично у кожного віруючого, а разом з ним з’являються і питання: як це зробити, що для цього потрібно, про що розповісти Господу, як висловити свої думки.

  • . 2

    Насамперед, до сповіді потрібно підготуватися. Бажано за тиждень, але не менше, ніж за 3 дня, що готується до сповіді слід постити. Не варто забувати, що піст — це не тільки стриманість в їжі, піст — це загальне стриманість. У цей час слід відмовитися від розваг, перебувати у смиренні та роздумувати про свої гріхи.

  • . 3

    Багато віруючих хочуть знати, як правильно сповідатися в перший раз, про які саме гріхах варто розповідати Господу, за який період потрібно «звітувати»? Якщо сповідь перший, то слід розповісти про свої гріхи за весь минулий життя. Можна навіть записати їх на листок і прочитати батюшки. Слід пам’ятати, що Господь чекає не перерахування всіх гріхів (так як він про них вже знає), а повного розкаяння в скоєному, адже тільки розкаявшись і повністю очистившись можна отримати прощення Господнє.

  • . 4

    Бажано за 3 дні до сповіді відвідувати церковні служби, чинити молитви будинку. Напередодні сповіді слід обов’язково відстояти вечірню службу в храмі, а в день сповіді (перед самим Таїнством) слід зовсім відмовитися від їжі.

  • . 5

    Тим, хто вирішив вперше сповідатися, варто також знати, що надіти в церкву. Жінкам слід зробити вибір на користь довгої спідниці, кофти, закриває груди і руки, голову покрити хусткою (якщо є чубчик, її слід прибрати під хустку), не користуватися ніякої косметикою. Чоловіки повинні приходити до церкви з непокритою головою, в довгих штанах і сорочках, що закривають руки.

  • . 6

    Деяким віруючим буває важко подолати психологічний бар’єр: розповісти про свої проступки зовсім незнайомій людині, священику. Але варто пам’ятати, що людина сповідається нема перед священиком, а перед самим Господом, богослужітель лише допомагає йому в цьому. Також варто попередити батюшку, що це перша сповідь, знаючи це, він поставиться до розкаюваному з особливою увагою.

  • . 7

    Всі бажаючі сповідатися шикуються перед священнослужителем в чергу. Як тільки віруючий опиняється перед батюшкою, йому слід створити хресне знамення, поцілувати запропоновані батюшкою хрест і Євангеліє, після чого слід почати розповідь про свої гріхи. Після того, як людина закінчила сповідатися, батюшка кладе на голову кається єпитрахиль (особлива стрічка, яка символізує, що священнослужитель може здійснювати Таїнство сповідання), вимовляє спеціальну дозвільну молитву і здійснює хресне знамення над головою, хто кається. Потім батюшка знімає з голови розкаявся єпитрахиль, а тому, хто сповідався, варто поцілувати руку священнослужителя і відійти, надавши можливість і решті звернутися до Бога. Тільки щиро розкаявшись у своїх гріхах людина може отримати прощення Господа, а також полегшити свою совість.

ПОДІЛИТИСЯ :
Схожі статті:
Попереднє з категорії:
ПРОКОМЕНТУВАТИ СТАТТЮ :